Aanhanger regels
NVZ op
facebook:
Klik ==>

Dit is de oude NVZ website, die per 2018 niet meer wordt bijgewerkt. Zie de nieuwe website voor actuele informatie: zijspanrijders.nl


De Nederlandse Vereniging van Zijspanrijders, ook wel kortweg NVZ (enveezet) genoemd, is een gezellige landelijke zijspanvereniging. De vereniging is in 1973 opgericht door een aantal enthousiaste zijspanrijders, die met elkaar het zijspanrijden wilden delen.

Nu, 45 jaar later, bestaat de vereniging nog steeds uit enthousiaste zijspanrijders, die elkaar regelmatig op diverse club- en zijspanevenementen treffen of met elkaar uit rijden gaan, treffens, beurzen of shows bezoeken, kamperen of een gehandicapten-run rijden.

Bij onze vereniging is iedereen welkom die zijspan rijdt, met echtgeno(o)t(e), kind(eren), levenspartner, vriend of vriendin. Met name met de kinderen binnen onze vereniging wordt bijzonder rekening gehouden tijdens onze evenementen. Kortom, de NVZ is een motorclub voor het hele gezin.

Het maakt verder absoluut niet uit wat voor zijspancombinatie je rijdt. Oud of nieuw, klassiek of modern, goedkoop of duur, hightech of lowbudget. Het gaat ons om het zijspanrijden en het plezier dat je daaraan kunt hebben. Alleen of met het hele gezin, maar in ieder geval ook in clubverband.
De NVZ organiseert ieder jaar een aantal clubevenementen op wisselende locaties, want we hebben géén eigen clubgebouw. Een daarvan is het voorjaarsweekend. Bijna traditioneel wordt daarbij in een kampeerboerderij geslapen, maar indien mogelijk wordt er voor de liefhebbers ook kampeergelegenheid gecreëerd. Tijdens dit weekend worden natuurlijk verschillende dingen georganiseerd, en wordt ook de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de NVZ gehouden. Met de vrije dagen rond Hemelvaart wordt een lang (kampeer)weekend georganiseerd, veelal in het nabije buitenland (België, Luxemburg of Duitsland). In juni volgt een open kampeerweekend met extra aandacht voor kinderactiviteiten. Ook niet-leden zijn dan welkom. In het najaar, gewoonlijk het laatste weekend van september, wordt nog een besloten herfst kampeerweekend gehouden.

Door middel van het 6x per jaar verschijnend clubblad "De Kombinatie" houden wij elkaar op de hoogte van het club- en zijspangebeuren, met wetenswaardigheden, (reis)verhalen van leden, techniek, zijspanagenda, etc.
Ook is voor clubleden de mogelijkheid om hier in gratis te adverteren.

Lijkt je dit wat?
Dan kan je je aanmelden via onze pagina "Aanmelden" tevens staan op deze pagina ook de kosten van een lidmaatschap vermeld.
Bellen of e-mailen kan natuurlijk ook.
Vervolgens ontvang je dan ons clubblad thuis en ontvang je na inschrijving het "welkomstgeschenk" dat tijdens de clubweekenden wordt uitgereikt (NVZ beker en sticker).

De Nederlandse Vereniging van Zijspanrijders staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40532562 te Amsterdam. Statuten en huishoudelijkregelement van de vereniging zijn op te vragen bij het secretariaat (alleen voor ingeschreven leden).

Email NVZ